03 Oct 2008 - 1:11 pm

As a kid, I always had a hard time describing where I lived to friends. Our cul-de-sac didn’t have much of a recognizable landmark. The following structure designed by the Japanese duo Torafu has no problem with the recognition factor. This unique one story structure located in Yokohama, Japan resembles that of a chip off the Fortress of Solitude.

The concrete structure’s interior bears the look of a gallery with flat white walls throughout the house. The roof lighting system pulls the airy tall ceilings and flat white walls together and fills the cabin with calming natural light.

Architects: Torafu

Location: Tokyo, Japan

Design year: 2007

Construction year: 2008

Structure: RC

Building Site: Yokohama Kanagawa

Site Area: 230 sqm

Constructed Area: 67.35 sqm

Photographer: Daici Ano

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail to someone