Vettiga inredningsval för allergiker

Livet som allergiker kan vara besvärligt, i synnerhet för den som är allergisk mot kvalster, som älskar damm och föroreningar i största allmänhet.

Att hålla hemmet välstädat och rent blir lätt ett evighetsgöra, som konsumerar all ledig tid, och hur du än sliter är det svårt att hålla rent.

Men det finns bra lösningar när det gäller att göra livet som allergiker lättare och det handlar inte bara om rena lakan och dammsugning utan om att göra arbetet lättare genom att välja rätt material för inredning.

Här går vi igenom våra viktigaste tips.

Textilier

Viktigt när det gäller att hålla rent är att minska mängden textilier i hemmet, i synnerhet sådana som samlar på sig damm och smuts. Bort med mjuka mattor alltså! Det kan förstås kännas kalt och trist, men det finns sätt att göra även hårda golv trevligare.

Lägg lite extra pengar på exklusiva plastmattor med snygga mönster och trevlig färgsättning, eller välj vackra klinker som är lättstädade, så blir städningen enklare, samtidigt som du slipper golvbeläggningar som fullständigt suger åt sig damm och smuts.

För att lätta upp inredningen och få trevligare ljudmiljö går det att istället hänga mattor och andra textilier på väggarna. Du kan till och med välja att sätta dem bakom glas.

vacum cleaner

Hjälpsamma maskiner

Glöm inte heller bort alla maskiner som kan hjälpa dig i vardagen. En städrobot håller dina golv rena och dammfria varje dag, dygnet runt, utan att du behöver anstränga dig. Allt du behöver göra är att tömma behållaren och rengöra borstarna med jämna mellanrum, så har du konstant rena golv.

Investera gärna också i en ångtvätt, som är ett lysande sätt att hålla gardiner och väggtextilier rena, utan att du behöver plocka ned dem och köra dem i tvättmaskin. Du rengör helt enkelt på plats.