Vad är egentligen en snygg pryl?
Det råder en intressant trend att kategorisera saker som snygga eller icke-snygga. Men när det kommer till design så dessa ord i många fall helt meningslösa, då det nästan alltid är kontexten som avgör huruvida en viss sak får designmässig effekt. Vad detta innebär är att många spenderar massor av tid i onödan på att utvärdera saker, utan att ta i åtanke hur de kommer att se hur när de väl har placerats i deras slutgiltiga kontext.

Tänk dig att du ska köpa en soffa. Och att du väljer att göra det på IKEA. Detta är ingen kommentar på deras soffutbud, utan vi använder dem bara som avstamp i vårt exempel. Ditt hem och rum ser garanterat inte ut som visningsrummet på IKEA. Men ändå är det i den kontexten som du kommer att utvärdera soffan. Om du inte är noggrann med att påminna dig själv om att det är i ditt eget hem som soffan kommer att placera, så kan du hamna i fällan att kategorisera soffan som snygg eller icke-snygg utan att bejaka kontexten.

Med tiden kommer du få äkta fingertoppskänsla för vad som fungerar och inte fungerar när saker och ting väl placeras i din egna miljö. Numera finns det förstås virtuella visningsrum där du kan placera möbler i din omgivning via virtuell verklighet. Fast det är inte alltid ett alternativ, speciellt inte när man handlar på lite mer ovanliga ställen. Så man har bara att vina på att lära sig visualisera på egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *