Under årets varmare månader vill du kunna njuta av din trädgård eller altan så mycket som det bara går. Frisk luft och en fika ute i solen, gör både gott för kroppen och själen. Men för att trädgården ska vara praktisk att använda behöver du lägga lite tanke i dess inredning och välja rätt utemöbler för din typ av trädgård och hushåll. De ska vara praktiska att använda och även vara väderbeständiga för att tåla fukt, regn och solsken.

Hur väljer man rätt utemöbler?
Hur stor yta har du att arbeta på? Ja, detta är den allra första frågan som du bör ställa dig själv för att kunna välja passande möbler. Har du en större trädgård och altan, har du fler möjligheter än om du har en mindre altan eller balkong som behöver piffas upp.

Valet av material har också stor betydelse. Om möblerna planeras att stå ute under större delen av året är det viktigt att de är väderbeständiga och robusta. Säkerställ dock att du täcker för eller tar in möblerna under vintern, då kylan kommer att påverka möblernas hållbarhet.

Hur stora utemöbler man?
Hur stora utemöbler som du behöver investera i, beror på hur många som bor i hushållet. Om du bor själv kanske det räcker med en mindre soffgrupp eller några sköna stolar som du kan använda. Men om ni är flera personer som bor där, eller du vill kunna bjuda över dina nära och kära är det viktigt att du har något större möbler. Kombinera dessa med ett par sköna dynor, så att du kan spendera timmar i trädgården och så att du sitter riktigt skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *