Idag ska vi dela med oss av lite smarta tips för hur det går till när man ska lägga klinker i hemmet. Först och främst är det enklast att lägga klinker på ett betonggolv, men det går också att lägga klinker på spång och bräder, så länge man förbereder ytan på rätt sätt. Ett underlag man helst ska undvika däremot är plastmatta. Då är det bäst att ta bort plastmattan innan man börjar lägga klinker. Det brukar inte vara några problem alls att ta bort en plastmatta, speciellt om man hyr en golvstripper.

Om det är så att du har ett brädgolv där hemma som har några år på nacken gäller det att först stadga golvet så att det är jämt för att undvika att det uppstår några sprickor i fogarna. I värsta fall kan det också hända att klinkerplattorna spricker om underlaget är alldeles för ojämnt.

När man ska lägga klinker behöver man en del verktyg, skyddsutrustning och material. Många verktyg har du säkert hemma, som hinkar, trasor, tvättsvampar, vattenpass, måttband, hammare, hovtång och spackelspade. Men du behöver också se till att du har en kakelskärare, murslev, blandare, fogspruta och några andra verktyg som kommer väl till hands när du ska lägger klinker hemma.

Om du planerar att lägga klinker på en stor yta som exempelvis i hela köket, så kan det löna sig att ta hjälp av en expert eller hyra verktyg som kakelborr och kakelhålskärare med fasta diameterstorlekar. Det underlättar processen avsevärt och säkerställer allt allting ser proffsigt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *